Δρ. Βάσια Στράντζαλη

Περιοδοντολόγος

 

Η Βάσια Στράντζαλη γεννήθηκε στο Βόλο το 1981. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το 2005, όπου και βραβεύτησε ως 2η τη τάξει αριστεύσασα. Αφού έλαβε το πτυχίο της Οδοντιατρικής, εργάστηκε στο Τμήμα Περιοδοντολογίας του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας στην Αθήνα, ως επιστημονική συνεργάτης

Το 2006, έγινε δεκτή στο Ανώτερο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Περιοδοντολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, Η.Π.Α., όπου και το 2009 ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στην Περιοδοντολογία κ΄ Εμφυτευματολογία με άριστα. Το 2010, έλαβε από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα τον μεταπτυχιακό τίτλο Master of Science και εκπόνησε διατριβή με τίτλο » Η Μορφολογία των Νευρικών Ινών στην Περιοδοντική Νόσο».

Είναι μέλος του Ελληνικού Οδοντιατρικού Συλλόγου, του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου, καθώς επίσης και της Αμερικανικής Ακαδημίας Περιοδοντολογίας και της Ελληνικής Εταιρείας Περιοδοντολογίας. Η κ. Στράντζαλη είναι πιστοποιημένη στην παροχή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόννησης βασικού και ανωτέρου επιπέδου (BLS και ACLS) από τον Αμερικάνικη Ένωση Καρδιολογίας.