Δρ. Ελίνα Δημητρίου

Χειρουργός Οδοντίατρος

Η Ελίνα Δημητρίου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1989.  Το 2007 αποφοίτησε από το Λύκειο Παλλουριώτισσας με Άριστα.  Ακολούθησαν αγγλόφωνες σπουδές στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Καρόλου, 1η Σχολή Πράγας, στη Δημοκρατία της Τσεχίας.  Είναι πολύ καλή γνώστης της Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας και γνωρίζει επίσης την Τσέχικη γλώσσα σε επίπεδο βασικής συνεννόησης.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εμπλούτισε τις γνώσεις της παρακολουθώντας μια σειρά από οδοντιατρικά Σεμινάρια και Συνέδρια.  Πριν την ολοκλήρωση των σπουδών της παρακολούθησε σε ιδιωτικό ιατρείο στο Λουξεμβούργο περιοδοντολογικές και εμφυτευματολογικές επεμβάσεις, οι οποίες της έδωσαν την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την κλινική πράξη.

το 2012 αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή και ακολούθως ξεκίνησε η συνεργασία της με το Αδαμάντιο Οδοντιατρικό Κέντρο όπου και εργάζεται σε μόνιμη βάση.  Η συμμετοχή και η συμβολή της στην ανάπτυξη του Συστήματος Ποιότητας του Κέντρου (TEMOS) ήταν καίρια.

Η Δρ. Δημητρίου τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα περιστατικά που αφορούν στην αισθητική οδοντιατρική.  Τον Ιούλιο του 2014 παρακολούθησε θεωρητικό και πρακτικό πρόγραμμα αισθητικής οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο UCL (Eastman Dental Institute) του Λονδίνου.  Η εκπαίδευση της στην χρήση της τεχνολογίας CAD-CAM για ψηφιακή σχεδίαση και εφαρμογή ολοκεραμικών προσθετικών εργασιών ξεκίνησε από πολύ νωρίς και είναι συνεχής.  Κατά την παραμονή της στην Νότια Αφρική για διάστημα ενός μήνα παρακολούθησε και εργάστηκε στο Οδοντιατρικό Κέντρο «The Dental Studio, the art of dentistry» όπου χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον η τεχνολογία CAD-CAM.

Η Δρ. Δημητρίου ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις που αφορούν στην οδοντιατρική καθώς συμμετέχει ανελλιπώς σε Συνέδρια και Σεμινάρια

Leave a Reply

Your email address will not be published.