Δρ Ιφιγένεια Ιωάννου

Χειρουργός Οδοντίατρος

Η Δρ Ιφιγένεια Ιωάννου γεννήθηκε στην Λευκωσία. Αποφοίτησε από το Λύκειο Κύκκου Α΄. Σπούδασε Οδοντιατρική στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Pécs (University of Pécs Medical School) στην Ουγγαρία.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έκανε ερευνητική εργασία και εκπόνησε διατριβή με θέμα: «Οστική διαφοροποίηση των αρχέγονων κυττάρων του περιοδοντικού συνδέσμου», την οποία παρουσίασε σε ευρωπαϊκό συνέδριο φοιτητών. Παράλληλα, εμπλούτιζε τις γνώσεις της παρακολουθώντας συνέδρια και σεμινάρια, τόσο εντός όσο και εκτός του Πανεπιστημίου.

Η Δρ. Ιφιγένεια Ιωάννου από μικρή στον ελεύθερό της χρόνο απασχολείτο στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο του πατέρα της, γι’αυτό αρχικά σπούδασε Οδοντική Τεχνολογία στα Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Αμέσως μετά την αποφοίτησή της και για τα επόμενα 3 χρόνια εξάσκησε το επάγγελμα του οδοντοτεχνίτη σε Αθήνα και Λευκωσία.

Είναι μέλος του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου, του Παγκύπριου Συνδέσμου οδοντοτεχνιτών και του Hungarian Dental Association.

Κατέχει την αγγλική γλώσσα και είναι γνώστης των ουγγρικών σε επίπεδο συνεννόησης.

Μετά το πέρας των σπουδών της και την επιστροφή της στην Κύπρο εργάζεται στο Αδαμάντιο Οδοντιατρικό Κέντρο.

Εκπαιδεύτηκε στη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας CAD CAM που αφορά ψηφιακό σχεδιασμό και εφαρμογή ολοκεραμικών προσθετικών αποκαταστάσεων.

Η Δρ Ιωάννου ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις της οδοντιατρικής επιστήμης παρακολουθώντας συνέδρια και σεμινάρια. Τρέφει ιδιαίτερο κλινικό ενδιαφέρον σε θέματα προσθετικής και αισθητικής οδοντιατρικής.