Δρ Λουκάς Μιχαήλ

Χειρουργός Οδοντίατρος

Ο Δρ Λουκάς Μιχαήλ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Το 2006 αποφοιτά από το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ Δασούπολης με βαθμό άριστα. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων φοιτά στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του εργαζόταν σε ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα όπου είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί σε όλο το φάσμα της Οδοντιατρικής και να έρθει νωρίς σε επαφή με την κλινική πράξη. Ως φοιτητής παρακολουθούσε ανελλιπώς οδοντιατρικά συνέδρια και σεμινάρια. Το 2013 παρουσίασε εργασίες του στο πανελλήνιο γηριατρικό συνέδριο στην Αθήνα με θέμα: «Υποκειμενική εκτίμηση στοματικών προβλημάτων και οδοντική κατάσταση ηλικιωμένων σε ΚΑΠΗ Αττικής».

Τον Ιούλιο του 2013 αποφοιτά από την Οδοντιατρική Σχολή και αμέσως μετά γίνεται συνεργάτης στο Αδαμάντιο Οδοντιατρικό Κέντρο όπου και εργάζεται επί μόνιμης βάσης. Εργάστηκε και συμμετείχε ενεργά στην ανάπτυξη του συστήματος ποιότητας του Αδαμάντιου Οδοντιατρικού Κέντρου (ΤΕΜΟS).

Ο Δρ Μιχαήλ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα αισθητικής οδοντιατρικής. Για το σκοπό αυτό, τον Ιούλιο του 2014 παρακολούθησε θεωρητικό και πρακτικό πρόγραμμα αισθητικής οδοντιατρικής στο πανεπιστήμιο UCL (Eastman Dental Institute) του Λονδίνου. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στη χρήση της τεχνολογίας CAD-CAM, για ψηφιακή σχεδίαση και εφαρμογή ολοκεραμικών προσθετικών εργασιών (χωρίς μέταλλο).

Τον Απρίλη του 2014 μετέβη με την οδοντιατρική αποστολή, μέσω του ιδρύματος Σοφία για τα παιδιά, στην Κένυα όπου προσέφερε δωρεάν τις υπηρεσίες του ως οδοντίατρος στα παιδιά της Αφρικής.

Ο Δρ Μιχαήλ ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις της Οδοντιατρικής παρακολουθώντας συνέδρια και σεμινάρια