Δρ. Σοφία Παπανικολάου

Ορθοδοντικός

Γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1975. Αποφοίτησε από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα το 1993. Το 1993 ενεγράφη στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κομένιους στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Το 1999 αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή και τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς εγγράφεται στον Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο.

Τον Μάρτιο του 2001 αναχωρεί για Ισραήλ, όπου πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές στην Ορθοδοντική στο Πανεπιστήμιο της Οδοντιατρικής σχολής του Τελ-Αβίβ, στο Maurice and Gabriela Goldschleger για τριετές πρόγραμμα φοίτησης. Τον Μάρτιο του 2004 πήρε τον τίτλο ως ειδικός Ορθοδοντικός (D.Orth). Επιπλέον απέκτησε τον τίτλο του Master in Orthodontics αφού κατέθεσε τον Μάιο του 2005 το Master thesis της που έγινε πάνω σε κλινική έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Τελ-Αβίβ. Είναι μόνιμος κάτοικος Λάρνακας, όπου εργάζεται και εξασκεί αποκλειστικά την ειδικότητα της Ορθοδοντικής.

Παράλληλα είναι μόνιμος συνεργάτης του Αδαμάντιου Οδοντιατρικού Κέντρου στη Λευκωσία. Η ίδια προσφέρει θεραπεία ορθοδοντικών προβλημάτων σε παιδιά και ενήλικες, με τοποθέτηση κινητών και ακίνητων ορθοδοντικών μηχανημάτων, καθώς επίσης και με τη νεότερη μέθοδο της αόρατης ορθοδοντικής. Είναι νυμφευμένη με τον αναισθησιολόγο, Γιώργο Ορθοδόξου.