Λεύκανση Δοντιών

Οι ανάγκες και τα πρότυπα αισθητικής της σύγχρονης ζωής έχουν αλλάξει. Ένα λευκό χαμόγελο είναι πια απαραίτητο σε όλους μας. Με την πάροδο της ηλικίας, την καθημερινή χρήση φαρμάκων, καπνού, φαγητών και ποτών με χρωστικές το χαμόγελό μας παύει να είναι αστραφτερό. Η πιο απλή διαδικασία επανάκτησης ενός λαμπερού χαμόγελου είναι η λεύκανση.

Η λεύκανση αποτελεί μια ασφαλή, γρήγορη και αποτελεσματική διαδικασία για αλλαγή του χρώματος των δοντιών με σχετικά χαμηλό κόστος. Με τη διαδικασία αυτή τα δόντια μπορεί να γίνουν λευκότερα μέχρι 2-3 χρωματικούς τόνους. Μετά τη λεύκανση το χρώμα που επιτυγχάνεται σταθεροποιείται σε δύο βδομάδες. Κατα τη διάρκεια της όλης διαδικασίας συνίσταται η αποφυγή χρήσης καπνού, κόκκινου κρασιού, τσαγιού και τροφών με χρωσικές ουσίες. Είναι πιθανόν να παρουσιαστεί ευαισθησία των δοντιών, η οποία όμως είναι παροδική. Η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει στο ιατρείο, στο σπίτι ή σε συνδιασμό των δύο. Αυτός που αποφασίζει για το ποια μέθοδο θα ακολουθήσει είναι ο οδοντίατρος. Τα ύλικά που χρησιμοποιούνται πληρούν τις προδιαγραφές τις Ε.Ε. και της ADA και είναι απόλυτα ασφαλή.

Το αποτέλεσμα της λεύκανσης είναι σχετικά μόνιμο, αν ο ασθενής είναι προσεκτικός στη χρήση ουσιών με έντονες χρωστικές. Το αποτέλεσμα μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο αν κατά διαστήματα γίνεται μια αναμνηστική δόση λεύκανσης στο σπίτι, και όπως είναι φυσικό έχει μεγαλύτερη διάρκεια σε μη καπνιστές ασθενείς.