Προληπτική οδοντιατρική

service

Με τις άφθονες πηγές πληροφοριών που μας κατακλύζουν, οι περισσότεροι ασθενείς καταλαβαίνουν πλήρως την φιλοσοφία της μοντέρνας οδοντιατρικής. Συμβουλεύουμε όλους τους ασθενείς μας να προγραμματίζουν συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρό τους (κατά προτίμηση κάθε 6 μήνες), για προληπτική εξέταση έτσι ώστε να αποφευχθούν πιθανά οδοντιατρικά προβλήματα. 

Η προληπτική οδοντιατρική ξεκινάει από πολύ μικρές ηλικίες, αφού η πρώτη επίσκεψη των νεαρών ασθενών μας γίνεται όταν κλείνουν περίπου 5 ετών. Σε αυτές τις ηλικίες οι επισκέψεις γίνονται περισσότερο για έλεγχο, ενημέρωση, εκπαίδευση στο βούρτσισμα και φθοριώσεις των δοντιών των μικρών παιδιών και βασικότερα για την εξοικείωση τους με τον χώρο του οδοντιατρείου.

 

Από την ηλικία των 6 ετών και άνω, που τα παιδιά έχουν στην στοματική κοιλότητα τα πρώτα δόντια του μόνιμου φραγμού, καλό είναι να γίνονται και προληπτικές εμφράξεις οπών και σχισμών στους μόνιμους πρώτους γομφίους.

 

Η πρόληψη συνεχίζεται φυσικά και σε μεγαλύτερες ηλικίες με την μορφή του καθαρισμού δοντιών και ελέγχου της στοματικής κοιλότητας κάθε 6 μήνες, ώστε να προλαβαίνουμε τυχόν υπάρχουσες αρχόμενες τερηδονικές ή άλλες βλάβες και να μειώνουμε με αυτό τον τρόπο στο ελάχιστο, την ταλαιπωρία του ασθενή μας από μεγαλύτερες και σοβαρότερες οδοντικές βλάβες.